Büyük İşler Becerdik :)

Can ile birlikte 28.Eylül’de tuvalet eğitimine başladık. Her olayda olduğu gibi işin içine girince, olayı yaşamaya başlayınca önceki tüm okumalar tüm söylenmiş sözler tüm fikirler yeniden ve baştan başka anlamlar kazanmaya başladı. Zannettiğim gibi değilmiş. Bu iş zor bir işmiş. İlk iki üç gün çok zor geçti. Aslında şimdi düşününce (10 gün bitmiş durumda) zor değildi ama neyle karşılaşacağımı bilmediğim için büyük bir sürpriz gibiydi. Kazalar sürekli bir şekilde mütemadiyen meydana geliyordu ve ikinci gün neredeyse 15 tane kilot ve 15 tane pantolonu yaklaşık bir saat içinde pediyodik olarak yıkadım. yıka, temizi giydir, tekrar yapsın, çıkar, yıka, temizi giydir, tekrar yapsın, yatana kadar sürekli bir şekilde.. :)) Bunları yaparken en ufak bir moral bozukluğu olmayacak çünkü hissediyor ve bu, eğitimde en istenmeyen şey. Sanki çok zevkli bir şey yapıyormuş gibi davranacaksınız, ne kadar yorulursanız yorulun…
Ama merak etmeyin, bu ilk iki günden fazla sürmeyecek. Hem siz alışıyorsunuz hem de çocuk bu kazaları uzun zamanlara yaymaya başlıyor. Zaten en fazla bir hafta veya on gün sonra bitiyor olay. Önemli bir geçiş dönemi, çok sabır ve çok çok çok hoşgörü ve biraz da rahat olmakta bence işin sırrı.
“Kirlenirse kirlensin, küçücük bir çocuktan çıkan şey ne kadar kirli olabilir ki!”

Can bu işi de halletti çok şükür 🙂
Çok erken başladığımızı söyleyenlerden etkilenmemek mümkün değildi ama iç sesimi dinledim, bakıcımız Can’ın hazır olduğunu söyledi ona güvendim, annem de destekledi ve doğru yaptığımı anladım.

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın