Çocuğumun YAŞAMASINI istediğim EN ÖNEMLİ ŞEY…

….bu ayrım! Ya bu dünyaya ait olacaksın ya da öbürüne, seç bakalım! Ve seçtiğin anda bir şeyi ıskalarsın. Ne seçersen seç kaybedeceksin.
Ben diyorum ki seçme. Ben diyorum ki, ikisini beraber yaşa. Elbette bunu yapabilmek beceri gerektirir. Birini seçip ona göre yaşamak kolaydır. Her aptal bunu yapabilir-hatta sadece aptallar böyle yapar. Bazı aptallar bu dünyaya, bazı aptallar da öbür dünyaya ait olmayı seçiyorlarlar. Zeki insan ikisini birden yapmak ister. İşte sanyas bu anlama gelir. Her ikisine de sahip olabilirsin – bu zekadır.

Uyanık, zeki, farkında ol. Ritmi algıla ve onunla hareket et, seçim yapmadan. Seçimsiz halde farkında ol. Her iki uç noktayı da yaşa. Yüzeyde çelişkili gibi duruyorlar, ama değiller. Aslında birbirlerini tamamlıyorlar. Aynı ibre bir sağa, bir sola gidiyor. Onu sağda veya solda fikslemeye kalkma; öyle yaparsan aleti bozarsın. İşte şimdiye kadar yapılan budur.

Yaşamı tüm boyutları ile kabullen.

(OSHO’dan paradoksu kucaklamak üzerine)

ya çok bu dünyaya aitiz -hırs, kibir, kıskançlık, anksiyete-  ya da hiç bu dünyaya ait değiliz -pasiflik, mücadelesizlik, boşvermişlik, depresyon-
her isini birden yapabilmek zekadır diyor.. aslında hepimizde olan ama tezahür ettirilemeyen..

Ben çocuğuma bir parça bile olsa -kendim bizzat uygulayarak- bunu gösterebilirsem, yaşamına aktarmasına vesile olabilirsem…
ne mutlu bana..
ne mutlu bana..

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın