Hiç plan yapmadan şu boş sayfanın önüne geçtim. bakalım ne olacak diye.

Dış görünüm ne kadar önemli hayatlarımızda değil mi?

Hiç önemli değil deriz ama aklımız fikrimiz nasıl daha iyi, daha akıllı, daha güzel görünebilirim diye düşünür..

Herhalde farklı bir boyuttan bakıldığında, nasıl göründüğümüz içimizden taşan enerjiye bakılarak anlatılabiliyordur.

Yani üzerinde ne olursa olsun, makyajın olsun olmasın, içerden dışarı taşan şeyi görüp ona göre tanıyorlardır insanları. Şeffaf insan gibi.

Kendimizi kendi dışımızda sahip olduğumuz şeylerle tanımlamaya çok alışmışız. İsmimiz, eğitimimiz, değerlerimiz, inançlarımız bütün bunlar bizi biz yapıyor veya yapıyor-muş gibi düşünüyoruz. Tüm bunların da arkasında daha başka daha sabit daha değişmeyen, daha duygu-düşünce içermeyen, daha güçlü bir BEN olabileceğini hiç düşündünüz mü? İsmi, şekli, inançları, istekleri, mutsuzlukları, hedefleri, kısacası formu olmayan bir BEN..  Hiç bir form taşımaksızın içerde bir BEN var. O bu bedenle veya bu bedenin taşıdığı isim altındaki kurduğu karakterle alakası olmayan bir BEN. O daha formsuz, o daha sonsuz, o doğumla ölümle sınırlı olmayan bir BEN. O’nu zaman zaman anlık da olsa hissedebilirsiniz. Doğanın içindeyken, hiçbir şey düşünmezken, oldu ya bir an geldi o an hiçbir şeye yorum yapmadan yalnızca durdunuz, kaldınız. O an ‘da içinizde hissettiğiniz şey.

Sokakta bir sandığın üzerinde oturuyorsunuz ve gelip geçen insanlardan yardım dileniyorsunuz. S e n e l e r c e.. Sonra birisi o sandığın içinde ne var baktın mı hiç diye soruyor. Kalkıp sandığı açtığınızda orada seneler boyu dilenerek istediğiniz, ihtiyacınız olan her şeyin dolu dolu var olduğunu görüyorsunuz….. vavvvv….

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın