Benim için enteresan geçecek bir yıl olacak galiba..

Duyumlara çek kendini.. duyumlarına..

Çevrenle duyuların üzerinden bağ kur.. Buna oryantasyon diyorlar.. Eskiden kabileler şeklinde yaşarken biz.. buna ihtiyaç duymazmışız çünkü her daim doğanın içindeymişiz zaten.. ama artık ihtiyaç var..

Meditasyona başlarken yapıyoruz..

Gözleri dışarı çevir, gezdir bakalım neler görüyorsun.. Hergün yanından geçtiğim çam ağacını meğersem görmüyormuşum ki ben… 🙂 Görmek için bakınca gördüm o muhteşem ağacı..

Doğa, dağ, tepe, ağaç, çiçek, bulut, mavi, ufuk, bunları görmek insanın fizyolojisini genişletiyor. İnsanı hayali bir odanın içinden çıkartıp genişletiyor. Sahiden genişletiyor, genişlediğini hissediyorsun, bi acayip hoş bişi.

Sürekli zihinde yaşamak ne zor Allahım!

Ne kasvetli ne üzücü ne bitkinleştirici of yoruldum!

Zihin devamlı bir hikayeler peşinde devamlı!

Me and my story…. 🙂

Devamlı bende olmalısın devamlı… sabahın beşinde uyanmalısın gelecekte olabilecek muhtemel kaygıları düşünmek için!! veya kendi kendine uydurduğun oyuncaklarını düşünmek için!!

Ama yok artık kanmıyorum…

Şu kabile mevzusuna iyice bir bakmak lazım.. İnsan modern hayatta arızaya geçtiği zaman psikoloğa gönderirler ya, psikologların ilk sorduğu sorulardan biri “destek var mı?” oluyormuş..

Yahu diyor, neden bunu illaki ayarlarımız bozulduğunda soruyoruz? Bu aslında yaşayan her bir Allah’ın kulunun sahip olması gereken birşey bu hayatta. DESTEK!

Kendini açabileceğin, açtığın zaman sahiden dinleyebilecek biri var mı etrafında? Sahiden sadece dinleyebilecek? Yorum yapmadan olduğun halinle, yanında durabilecek?

Varsa yapış ona…

Bu nasıl bir modern dünya yalnızlığıdır arkadaş, herkes aslında yalnız.. Bir tane mi insan olmaz hayatında hiç rol yapmadan yanında durabildiğin..

Artık biraz sorumluluk alma zamanı.. yoksa küçükken yaşadığımız sevgisizlikmiş, ilgisizlikmiş, değersizlikmiş, ıvırmış zıvırmış bin tane şey var.. hepsini baş suçlu ilan edip geriye çekilmenin bir anlamı yok artık.. Yetişkin nehirine geçme zamanı.. koskoca insanlarız hala çocuğuz hala ağlıyoruz..

Beden duyumlarına geçelim.. bu bir başlangıç…………….

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın