8.Mart.2011’deki KAR MACERASI NOTLARI

Nasıl bir kar nasıl bir tipi anlatılamaz yaşanır bir gündü! Anı olarak kalsın diye kayıta geçmek istedim 🙂 herhalde yüzyılda bir olur böylesi dediler insanlar, abartıyorsam hadi elli yılda bir olsun 🙂

Malum günün sabahında her taraf bembeyazdı fakat yollar açıktı, ben de kendi kendime salak bir yorum yapıp 🙂 cemreler düştü bu kar tutmaz falan demiştim 🙂 sabah arabamı garajdan çıkardım lastikler kara girdi, oooohhh dedim ne güzel yahu şu lastikler bir kar görsün, o kadar kar lastiği takıyoruz doğru dürüst kar yağmıyor derken derken akşama doğru plan yaptım, önce dişçiye kontrole oradan da salı konferansına gidecektim.
Beş buçukta işten arabayla çıktım, tabiiki arabalar yavaş yavaş gidiyor ama gidiyorlar sorun yok.. çankaya’ya doğru güzelce devam ettim, tam cinnah’a cirdim araba patinaj yapmaya başladı, durdu lastikler sanki havada dönüyor kaymaya başladı! hayatımda ilk defa kayan bir arabanın içinde yalnızım çok ama çok korktum hemen sağa çektim, çekebildim allahtan! kayan arabalar aynı film gibiydi. yolda kar yok ama donmuş, -1 gösteriyordu, buzun üzerinde gidemeyen arabalar!
Okanı aradım gelip beni alır mısın diye, şubeden çıktı arabasıyla, yanıma geldiğinde saat 10’du 🙂
Akşamın beş buçuğundan ona kadar arabadaydım! ama tabiki içerde oturmadım hep, arada sırada çıkıp arabayı temizliyordum tipi olduğu için anında kapanıveriyordu araba, yanımda bir belediye otobüsü kaldı, allahtan yine çok şanslıydım, otobüs şöförüyle sohbet ede ede arkadaş olduk, bindim boş otobüse, kaloriferler çalışıyor oh sıcacık, orada hem sohbet ettik hem de kayan arabaları izledik. küreme arabaları geldi bir şerit açtılar ama 2 saat sonra! kar biraz hafiflemişti, bir süre sonra tekrar yoğun tipi başladı, arabalar tekrar kaymaya ve yolu kapatmaya başladılar.
Ben sağ şeritte kaldım ya, arkamda yolun kenarında park etmiş bir araba vardı, birkaç kişi geldiler arabayı çalıştırdılar, çıkacaklar diye çok sevindim, gerçi çıkmaları yarım saati aldı fakat onların yerine ben cesaretimi toplayıp geri geri arabamı park etmeyi başardım 🙂
İki gece orada bıraktım ve dün itibarıyla arabama tekrar kavuşmuştum 🙂

Cepten çektiğim fotoğrafları buraya ekleyeceğim daha sonra ..

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın