Siteye bakarken haberlerde gözüme çarptı 3 yaşından küçükse 20 dakikadan fazla televizyon izlememesi iyi olurmuş.

Yahu arkadaşlar kimin çocuğu bunu yapabiliyor bana söyleyin lütfen!

Biraz gerçekçi olmak lazım. Bebekler için hazırlanılan TV programları, DVD’ler, bir düşünün inanılmaz derecede büyük bir sektör..Niye yapılıyor bütün bunlar..Seğredilmese yapılır mıydı? Bizim küçüklüğümüz olsa tamam daha kolay diyeceğim, o zaman bu kadar imkan yoktu, evler daha kalabalık oluyordu, bebekle ilgilenebilecek insanlar daha çok olurdu, ama şu zamanda böyle birşeyi nasıl yapabiliriz? Ve doğru mu?
Zamane çocukları çok zeki diyoruz, çok akıllılar bizi çok şaşırtıyorlar, biz çocukken onların yaptıklarının yarısını bile yapmıyorduk söylemiyorduk diyoruz, niye öyleler peki? çünkü etraftan çok miktarda kaliteli uyaranla karşılaşıyorlar da ondan.. TV de bu işe yarıyor işte. Kısa zamanda daha çok şey öğrenmeye yarıyor.. Bebeğin böyle bir imkanı varken ve bunu farketmişken onu alıkoymak mümkün mü? Üstelik niye alıkoyalım ki?
Mesele göz sağlığı ise ben aktif TV izleyip de sadece bu yüzden gözleri bozulan çocuk görmedim.
Benim oğlum bir yaşında başladı ve bir yıldır aktif seğrediyor. Bazen günde bir saat bazen hiç, bazen 2 saat, değişiyor. Onun orada öğrendiklerine şahitlik yapan ben, bunu kendi başıma sağlayamayacağımı çok iyi görebiliyorum.
Bence bir konuda bir şey söylüyorsak, onu her açıdan düşünüp öyle söylememiz gerekir. Her işin faydalı ve zararlı yönleri olabilir.. Nasıl denge kuracağız onu söylesinler…

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın