Can artık okula gitsin istiyorum. Kendimi iyice adapte ettim sayılır. Evdeki oyunlar sınırlı kalmaya başladı. Hep aynı şeyleri tekrar ediyorlar. Kendisi de bu sefer değişik televizyon programlarına takılmaya başladı. Çünkü oyuncaklarından sıkılıyor artık. Şimdi bu çocuğa hayır televizyon seğretmen sakıncalı diyebilir miyim? Yapacak daha iyi bir alternatif sunamazsam diyemem öyle değil mi?
Kışın okula gitmesin hastalık sayısını azaltalım diye düşündüğümüzü yazmıştım, sanki hiç hasta olmadı 🙂 düşücem ters tepti, acaba Mart ayında ufaktan başlatsam mı diyorum.
Bakıcımız Can 6 aylıkken işe başlayan ve halen de Can’ın yanında devam eden bir teyze. Can onu çok seviyor doğal olarak, hani yerinde oturup duran biri de değil, yarış da yapıyorlar, top da oynuyorlar, hertürlü faaliyet suluboya, resim, hamur işleri, kesme yapıştırma ne ararsan var, şarkılar danslar ama sonuçta hepsi de dönüp dönüp yeniden başlıyor. Can’ın yeni çocuklarla tanışmaya ihtiyacı var. Geçen cumartesi Selinnaz’ın doğumgününde yeni çocuklar gördü, onların davranışlarını takip etti, onları çok ilginç bulduğunu hissettim. 🙂 Okula başlayınca evdeki saf ve korunmuş halinin kalmayacağını düşündüm. Arkadaşlarının davranış şekillerini kopyalayacağını ve hatta değişik huylar edineceğini görebiliyorum. Bazılarını seveceğim, bazılarını sevmeyeceğim muhakkak.
Okula başlayınca daha sosyal olacağı kesin, insanların arasına daha rahatlıkla girebilecek, hiç rahatsızlık hissetmeyecek, çekingenliği azalacak, belki daha çok konuşacak vs. ama istemediğim bir şey var ki o da vaktinden önce birşeyleri öğrenmesi. Bir dolu annenin tersine ben çocuğumun bir an önce büyümesini istemiyorum. Büyükmüş gibi olgun davranışlar içine girmesini de istemiyorum. Yapay bir saygı yapay bir laf dinleme kısacası mecbur olduğu için birşey yapmasını istemiyorum. Çocuğumun çocukluğunu doya doya yaşamasını istiyorum. İnatsa inat olsun ağlamaksa istediği kadar ağlasın oyuncağını vermeyecekse vermesin yemek istemiyorsa yemesin hepsini memnuniyetle kabul ediyorum. Ama bir okulda olmazsa olmaz kuralların olması gerektiğini de elbette biliyorum. Çeşitli durumların içinde olması ona çeşitli halleri kazandıracak mutlaka. Yalnızca okulla birlikte gelen büyümeyi dikkatli takip edeceğim, bu büyümenin yaşıyla paralel olmasına özen göstereceğim.
Bugünlük düşünceler bu kadar…

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın