Anaokulu İlk Gün…

Aslında farkındayım Assos tatilimizle ilgili yazımı yazamadım.

Tatil sonrası ruh hallerim çok değişkendi ve bir türlü tatil anısı yazmaya konsantre olamadım.

    Daha sonra da okul telaşı başladı. Aman bir telaş bir telaş. Sanki ilkokul 1’e başlıyoruz!

    Hiç farkı yokmuş! Kitapları var, kıyafetleri var, okul prosedürleri var, sporu için ayrı draması için ayrı, ingilizcesi için ayrı ayrı öğretmenleri var.. İlkokula hazırlık yaptık resmen. Velilerden duyduğum kadarıyla her sene okullar başlamadan önceki bir hafta çılgın gibi geçiyormuş.

    Çok farklı birşeymiş gerçekten. Küçük Şeyler’e veya Kids Garden’a hiç benzemiyor burası. Çok kurumsal bir yapı var, çok farklı bir ortam. İç işleyişte KüçükŞeyler’den alışkın olduğumuz pratikler var ama yine de çok büyük ve köklü bir camianın içine katıldık. Kendimi çok büyük bir şirkette yeni işe girmiş bir çırak gibi hissettim. Çocuğumu emin ellere yerleştirdiğimin hissiyatı bir yana, benim için de yeni bir öğrenme alanı olacak. Okul arkadaşlarının aileleriyle tecrübe edeceğim şeyler, öğretmenleriyle olsun kurumla olsun yepyeni bir hayata adım atmak gibi.. Hepimiz için hayırlı olsun : )

“Okuldaki İlk Resmim” panosu..

Geçen haftaki uyum günlerinden sonra, P.tesi günü sabah açılış töreni oldu, ortalık toz duman ağlayan ağlayana.. Baktım bizimki de etkileniyor, “bugün dışarıda seni bekleyeceğim” dedim. “Ve yarından itibaren işe gideceğim.” Yüzü parladı. Anlaşma yaptık.

Bütün gün sınıfın dışında onu bekledim ara ara pencereden baktım beni görmesini sağladım.

Salı günü sabahı servise ilk kez bindirirken kalbim çarpıyordu resmen. Çok heyecanlandım. Gayet moralliydi. Bana el salladı ve gitti. Akşam da ananesi aldığında çok mutluydu telefondaki sesi.

Dün ve bugün de aynı mutlulukla okula gitmeye devam ediyor.

Akşamları aldığımda, anne ben hep okulda kalmak istiyorum diyor. Çok çok mutlu oluyorum çokk.

C.tesi günü seyahate çıkıyorum, ilk kez Can’ı 6 gün bırakacağım. Umarım sağlıkla gider gelirim.

🙂 Assos tatili anılarımızı ayrıca yazacağıma söz veriyorum. Çünkü 4,5 yaşında anne ve babasıyla çok mutlu geçen bir tatil oldu bu tatili yazmalıyım ..

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın