Can 2 gün boyunca hastaydı. Dün akşamdan itibaren normal hayatımıza döndük. Çocuğun düzeninin bozulması bir yana, ateşlenmesinin bize verdiği tedirginlik hayatımızı kötü etkiledi. Hele bir de kan tahlili için kan vermek… Ateş varken daha da zor oldu.. Doktorumuzun söylediğine göre ‘bulgusu olmayan bir ateş’miş. Görülürmüş. Bulgu ardından gelirmiş. Ateş varken gayet iyi görünen sinüslerde yada boğazda sonradan çıkabilir diye bekliyoruz. Veya döküntülü hastalıklardan bir tanesini de geçirebilir dedi. Bakteri kaynaklı veya virüs kaynaklı olup olmadığına göre hastalıkları ayırıyoruz. Çocuktan sonra bu konuda da epey bilgilendik.
Can doğduğundan bu yana ikinci ciddi ateş yükselmesiydi. Çok yaşamadığımız için endişe miktarını abartmışız biraz sanırım. Olsun, bu sayede internette pek çok bilgiyi araştırıp öğrenme fırsatımız oldu.
38 derecenin üzerine çıktığında ateş düşürücülerin verilmesi tavsiye ediliyor. Daha önce verilmeme sebebi ise vücudun mikroplarla mücadele etmeyi öğrenebilmesi için zaman tanımak. Ama bunu yapabilmek biraz zor çünkü çocuk kucağınızda baygın bir vaziyette yatarken mücadeleyi düşünecek mantık kalmıyor bazen. Yine de biz bunu başardık. 48 saatte yalnızca 4 defa parasetemol aldı.

Sağlık herşeyden daha önemli..

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın