Çeşitlilik üzerine..

Can’a hamile kaldığımdan beri yani 5 senedir hiç ABD’ye gitmiyordum.

Bir iş fırsatı çıkınca plan yaptım ve 22.Eylül’de yola çıktım. Oğlumun yeni okulunda ikinci haftasıydı bu sebeple uzun kalmadım, 4 gece ve 3 gün bana yetti. ABD’nin batısını hiç görmemiştim, bu vesileyle bir kaç günlüğüne de olsa kısa ama kalıcı bir tecrübe yaşamış oldum. Kalıcı dememin sebebi, 3 günün bana 3 hafta gibi gelmesiydi ve de hissettiğim yabancılık hissi..

ABD’nin farklı eyaletlerinde kısa ve uzun dönemler kalmış olmama rağmen yine de yabancılık hissini yaşadım. İnsan çok farklı bir mekana gittiğinde oradaki her şeye kendisini yabancı hissettiğinde farklı bir bilinç haline giriyor, an’ı yaşama hali mi desem, tüm algıların alarma geçiyor sanki, rutin hayatın hissi gidiyor (hani herşeyi zaten bildiğin hayatın) yerine her an yeni bir şey görüp hissedip yaşadığın bir ortam geliyor.. müthiş dinamik, müthiş adrenalin içeren..

Bu hem çok güzel hem de tedirgin edici bir duygu. Rutin alışkanlıklarının dışına çıkmaya zorluyor seni, iyi de yapıyor.. Herkese tavsiye ederim. Bakış açıları genişliyor, düşünceler esniyor, çeşitlilikleri görüp kendini algılama halin yükseliyor. Sürekli öğrenme modunda bir insan olduğum için bana çok iyi geliyor, yeni öğrenmeler olarak bakıyorum her türlü farklılığa. Zihni daha dar kalıplar içinde yaşayan insanların ise bu durumları daha tedirgin yaşadıklarını zannediyorum ve de içlerine kapandıklarını..

Bu sebeple, kaç yaşında olursak olalım öğrenen çocuk/öğrenen insan hissini hiç kaybetmemek çok önemli..

İşim yurtdışı ilişkileri kapsadığı için çok şanslıyım. İşim sayesinde dünyanın pekçok yerini görüp pekçok insanla tanışma fırsatım oluyor. İş için gittiğim için de, turistik seyahatlerden daha etkili oluyor çünkü gerçek yerli insanları gerçek halleriyle görebiliyorum. Turistik seyahatlerde daha izole oluyor insan etrafından. Yine de her türlüsü büyük bir tecrübe.

Bu geziyle ilgili bana çarpan somut olayları da ayrı bir yazıda yazmak istiyorum.

Sevgiler..

Önerilen makaleler

Bir cevap yazın